La Dama del Castell ens parla de la conquesta de Tortosa – Visita guiada i representació amb cants al Castell de la Suda

Fou Tortosa en temps remots, en temps de taifes, ciutat copdiciada, la gran desitjada pels poders cristians, situats just al nord. La sempre volguda, que patiria constants intents de caure sota el domini dels comptes de Barcelona, dels aragonesos buscant sortida al mar, i com no, dels castellans, per frenar l’expansió aragonesa.

Llargs anys de lluita i d’intents fallits que culminarien amb la conquesta portada a terme pel Compte de Barcelona, el gran Ramon Berenguer IV. El juliol de l’any 1148, les tropes de Ramon Berenguer IV, juntament amb Guillem de Moncada i altres caballers procedents de Provença, Occitània i Catalunya, l’armada de Gènova, així com la cosina del compte, l’Ermengarda de Narbona,  i els cavallers de l’Ordre del Temple, assetgen Tortosa fins el 30 de desembre, quan es rendí el Castell de la Suda mitjançant capitulacions.

El compte lliuraria als tortosins les terres conquerides, el territori que va desde Roca Folletera al mar i des del Coll de Balaguer al riu Sénia.

RECORDS – La Dama del Castell

Visites guiades i representació teatralitzada amb cants

Segon diumenge de mes

Telèfon d’informació i reserves: 698080050