La passió, més forta que la pròpia raó, m’empeny a caminar una vegada més pels teus carrers, revivint moments carregats d’emoció.

La Jueva de Tortosa

VIU EL CALL JUEU DE TORTOSA

Representació i cants dels jueus medievals per endinsar-se en la història, les tradicions, i la vida quotidiana de la comunitat jueva de Tortosa i descobrir l’entramat de carrers i carrerons de l’antic call jueu tortosí.

La representació comença des d’un petit portal, quan Blanca, dona jueva que va viure a la Tortosa del segle XV, apareix entre els visitants, convidant-los a acompanyar-la en un viatge en el temps que recrea l’antiga aljama de Tortosa. Caminaran pels carrers i places del call, on hi destaca la plaça Menahem Ben Saruq, fins arribar al Portal dels jueus, punt culminant del recorregut on l’emoció es fa sentir d’una manera molt especial.

La Jueva de Tortosa evoca la seua infantesa i joventut entretant repassa alguns dels fets més importants de la història mil·lenària dels jueus a Tortosa, com ara la fundació dels calls nou i vell, la conquesta de la ciutat per Ramon Berenguer IV (1148) o la Disputa de Tortosa (1413).

Un paisatge de castells, muntanyes i riu que es fusionen en un espectacle únic que durant la major part de l’any, es pot viure amb la màgia de la nit.

En finalitzar recomanem el menú inspirat en la cuina jueva medieval als següents restaurants:

Restaurant del Parador de Turisme de Tortosa

Restaurant Paiolet

També realitzem visites per a grups, podeu demanar més informació al telèfon 698 080 050 o bé utilitzant el formulari de contacte  situat a la dreta de la pàgina, baix mateix de la imatge

Proper esdeveniment

Compartir entrada:

Si desitja més informació, pot enviar-nos un correu mitjançant el següent formulari:

0 + 4 = ?