RECORDANT EL CALL – L’ESPECTACLE

Presentació

La Jueva de Tortosa neix com a personatge que mitjançant els cants i la paraula, apropa la realitat del poble jueu de l’època medieval al públic actual.  Els cants sefardites esdevenen nexe d’unió entre passat i present.

Al cap de dos anys de representacions i cants en solitari en diferents calls de Catalunya, la Jueva de Tortosa amplia el seu format, gràcies a l’aportació musical del guitarrista Carlos Lupprian, que unida a la força interpretativa de la Jueva de Tortosa, dona com a resultat unes versions de cants tradicionals properes i plenes d’emotivitat. 

Com a resultat d’aquest recorregut surt el disc “Mem”, un recull de cants  que evoquen moments de la vida quotidiana expressada per Blanca, caminant pels carrers dels calls de Tortosa, Tarragona, Falset, i d’altres poblacions de Catalunya.

“Mem”: Lletra hebrea que representa l’aigua i simbolitza la font del coneixement.

 

Recordant el Call. 

Espectacle que fusiona la interpretació i els cants sefardites així com cants dels jueus catalans, on Blanca, la Jueva de Tortosa expressa la seva vida quotidiana, recorda  les seves tradicions i la història del poble jueu a l’edat mitjana fins al moment de l’expulsió.  Una representació íntima que crea una atmosfera  quasi màgica gràcies a  l’equilibri entre teatre i cant. 

Format  de l’espectacle: Blanca, la Jueva de Tortosa, acompanyada del guitarrista Carlos Lupprian. Aquesta representació esta pensada per ser adaptada en diferents escenaris.

 

Contractació:

698 080 050