VIU EL CALL JUEU DE FALSET

Representació acompanyada de cants jueus medievals per a endinsar-se en la quotidianitat i la historia de la comunitat jueva falsetana.

Blanca apareix entre els visitants, al bell mig del call jueu falsetà, per a realitzar un recorregut pels carrers i places que parlen del seu passat jueu. Caminant pel call, Blanca parla dels costums, les tradicions i les lleis del poble jueu. Durant gran part del recorregut expressa un dels seus millors i més recents records viscuts a Falset, com fou assistir al casament del jueu tortosí Vidal Fasan. Els records del casament inspiren moltes de les cançons de noces dels jueus catalans que Blanca entona immersa en els seus pensaments.

Alguns dels punts més destacats de la visita són, el pas per la plaça de la Quartera, l’entrada a una de les cases més antigues del call, la coneguda popularment com La Casa de l’Escoleta, la plaça Vella, lloc de trobada d’antics mercaders, i el Portal del Bou.

A la representació hi segueix un tast de vins caixer, que significa apte o pur, elaborat pel Celler de Capçanes, la producció i tractament dels quals és feta exclusivament per persones jueves.

L’experiència es completa amb el menú inspirat en els jueus falsetans de l’Edat Mitjana elaborat pel restaurant El Cairat.

I què millor per a completar l’experiència de viure el Call de Falset, que fer estada en els apartaments Baronia-L’Escoleta, ubicats al cor del call jueu de la població, per allotjar-se envoltats de vestigis de la comunitat jueva de Falset.

 

Programació estable: Segon dissabte de cada mes.


També realitzem visites per a grups, podeu demanar més informació al telèfon 698 080 050 o bé utilitzant el formulari de contacte  situat a la dreta de la pàgina, baix mateix de la imatge

Proper esdeveniment

Compartir entrada:

Si desitja més informació, pot enviar-nos un correu mitjançant el següent formulari:

1 + 3 = ?